Na vrh

ČAKRE – Sedem vrtincev energije

Ahat d.o.o. 15. aprila, 2021 0 komentarjev

ČAKRE – VRTINCI ENERGIJE sprejemajo univerzalno energijo in jo pretvorijo v energijo, ki jo človek potrebuje za telesne, duhovne in duševne procese. Sedem čaker predstavlja sedem energijskih centrov v telesu. Telesu se pomagajo povezovati z vesoljno energijo. Vsaka od sedmih čaker napaja z njo povezane pomembne organe v našem fizičnem telesu, zato je pomembno, da so čakre energetsko pretočne, saj lahko le tako v telesu obdržimo ravnovesje. Stres, žalost, škodljive navade, nezdrava hrana in podobno so dejavniki, ki ustvarjajo blokade v čakrah. Dolgotrajne blokade, pa naj so čustvenega ali fizičnega izvora, vodijo v bolezni. S čiščenjem čaker dajemo tako telesu kot tudi duhu potrebno količino energije, hkrati pa odstranjujemo blokade, ki povzročajo čustvene stiske.

Čakre nosijo v sebi zapise osebne zgodovine vsakega posameznika, vanje se shranjujejo vse naše življenjske izkušnje, vrednote in prepričanja. V zdravem telesu so čakre odprte, življenjska energija pa se lahko skoznje neovirano pretaka in oskrbuje telo. Če pa so čakre poškodovane in blokirane, pa  tak zastoj povzroči mnogovrstne težave in bolezni. V telesu imamo sedem energijskih centrov ČAKER, ki našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno vesoljno energijo – »či«  oz. »prano«. »Prana« se pretaka po telesu od spodaj navzgor. ČAKRE ki se nahajajo na spodnjem delu telesa imajo vpliv na naše nagone in instinkt, na zgornjem delu pa so povezane z duhovnostjo. ČAKRE so lahko odprte ali pa zaprte. Normalno so odprte, kadar pa so zaprte, takrat naši nagoni, čustva in um ne delujejo harmonično.

ČIŠČENJE ČAKER – Obstaja več metod, kako očistiti in odpreti svoje čakre, a najpopolnejša in najtemeljitejša je čiščenje s kristali. S kombinacijo kristalov in meditacije bomo  naredili največjo uslugo našemu telesu. Ko začutimo zdravstvene ali psihične težave, najprej določimo čakro, ki je povzročitelj teh težav. Kristal, katerega barva ustreza tej čakri položimo na ustrezno mesto in že kmalu začutimo, kako vibracije luščijo s čaker vse strnjene in negativne energije. Potrebno je seveda nekaj vaje, saj se moramo znati toliko umiriti, da bomo lahko prisluhnili sebi in kristalu. Čiščenje čaker pa poteka tudi takrat, kadar ne čutimo vibracij. Kristalna obdelava posamezne čakre poteka približno 15 minut, lahko pa brez kakršnihkoli negativnih posledic čiščenje tudi podaljšamo. Kristaloterapevti priporočajo, da si vsaj enkrat mesečno očistimo vse čakre. Rezultati se že kmalu pokažejo – izboljša se nam počutje in napolnimo se z energijo.  Ustrezne kristale lahko tudi položimo pod blazino, na nočno omarico ali pod posteljo, saj s tem omogočimo čakram, da se tudi med spanjem očistijo. Kristaloterapevti priporočajo tudi kopel, pri kateri v vodo položimo vse kristale. Po terapijah pa ne smemo pozabiti na čiščenje kristalov, saj se sčasoma nasičijo z negativnimi energijami, kar jim oslabi delovanje. Čistimo jih tako, kot je predpisano za večino kristalov – izpiramo jih nekaj minut pod tekočo vodo, nato pa jih za nekaj ur izpostavimo soncu.

  • PRVA (KORENSKA) ČAKRA -leži na začetku hrbtenice ob trtici. Energija, ki jo usmerja, je povezana s preživetjem, voljo in samozavestjo. S to čakro je povezano vse delovanje na zemeljskem nivoju: odnos z naravo, vesoljem in zemljo. Ustrezata ji rdeča in črna barva, kristali pa so jaspis, korala, oniks, hematiti, obsidian, rubin in granat.
  • DRUGA (SPOLNA) ČAKRA leži tik nad genitalijami (nekaj prstov pod popkom) in je povezana s spolnimi žlezami. Tu so shranjeni naši prvi vtisi in izkušnje. Ta čakra je povezana z ustvarjanjem in učenjem. Kaže naš odnos do zemeljskih energij, do našega telesa in dojemanje njegovega delovanja in doživljanja spolnosti in življenjskih užitkov. Njena barva je oranžna, kristali pa karneol, tigrovo oko, unakit in rjavi jaspisi.
  • TRETJA (SAKRALNA) ČAKRA leži v solarnem pleksusu in je povezana s trebušno slinavko ter jetri. Vpliva na naš odnos do moči. Njeni barvi sta sončno rumena in rožnata, kristali pa: citrin, rožnati ahat, zlati kamen, kalcit in jantar. Blokada se kaže kot težave z jetri, s prebavo in presnovo, podvrženostjo alkoholizmu, strahu in tesnobah, občutku krivde in manjvrednosti.
  • ČETRTA (SRČNA) ČAKRA leži za prsnico in je pomemben dejavnik imunskega sistema. Vpliva na razvoj celic, kri in življenjsko moč. Je zelo pomembna, saj leži na sredini in je prevodnik – posrednik med čakrami. Vpliva na čustvovanje, sprejemanje in dajanje ljubezni, ranljivost in potrebo po harmoniji in prijateljstvu. Blokada se odraža v pretiranem čustvovanju in občutljivosti, hitri spremembi razpoloženja, pa tudi težavah s srcem in krvnim obtokom. Ustreza ji zelena barva in kristali: aventurin, žad, roževec, zeleni ahat in peridot.
  • PETA (GRLENA) ČAKRA je v spodnjem delu vratu, ustreza žlezi ščitnici in uravnava presnovo. Vpliva na voljo, odločnost in ustvarjalnost. Kadar je blokirana povzroča tremo, vznemirjenost, vročino, vnetja, ponavljajoče se angine, težave s ščitnico, golšo, raka na grlu, itd. Ustreza ji sivo -modra , kristali pa kamena strela, amazonit, akvamarin, kalcedon in čadavec.
  • ŠESTA ČAKRA (TRETJE OKO) je v sredini čela in je povezana s hipofizo. Uravnava tudi delovanje drugih žlez z notranjim izločanjem. Vpliva na način razmišljanja, na intuicijo, prepoznavanje vzorcev, spomin in dojemanje. Blokade se odražajo kot težave s pozabljivostjo, sinusi, nahodi, glavoboli in migrenami, težave z očmi, ipd.. Ustreza ji indigo modra barva in kristali modri ahat, sodalit , fluorit in lapis lazuli.
  • SEDMA (KRONSKA) ČAKRA, je na vrhu glave, malo za temenom in ustreza češariki, žlezi, ki uravnava spanje in budnost. Skozi njo kanaliziramo energijo iz vesolja in prihajamo v stik s svojim višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsem, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo na višjih duhovnih nivojih. Njena barvi sta vijolična in bela, kristali pa ametist, biserovina in howlit. Blokade se odražajo z izredno slabim počutjem, brezvoljnostjo, potrtostjo in utrujenostjo – in to brez vidnega vzroka.