Na vrh

ZLOBNO OKO – Zakaj se uporablja?

Ahat d.o.o. 19. septembra, 2023 0 komentarjev

ZLOBNO OKO (EVIL EYE) – amulet za odvračanje vseh slabih misli in hudobije

Amulet ZLOBNO OKO je ustvarjen zato, da odseva vse zlobne poglede, želje in hudobne misli nazaj k osebi, ki jih je oddala. Je eden najmočnejših simbolov na svetu, zato je izredno pomembno, da ga nosite pri sebi ali ga imate v stanovanju. S tem ste se popolnoma zaščitili pred vsemi vrstami prekletstva in sovraštva.

Oči so velikokrat bolj zgovorne od ustnic, so glas srca in v njih se odraža naša duša.

Gre za priljubljen talisman v obliki očesa, ki je še posebej znan na Bližnjem vzhodu. “Zlobno oko” ali “nazar”, velja za močno zaščitno sredstvo pred uroki in pred vsemi zlobnimi namerami. Verjame se, da legenda sega v obdobje starega Egipta in Mezopotamije, zato ne preseneča, da je ta simbol mogoče najti v številnih domovih po Turčiji, Grčiji, Siriji, Iranu, Libanonu, Iraku, Afganistanu in Azerbajdžanu. Ni nujno, da so samo modre, lahko jih najdete tudi v beli, črni ali zlati barvi. Pomen seveda ostaja nespremenjen, ne glede na to, kakšne barve je.

ZLOBNO OKO prinaša SREČO

Lahko ga nosite kot nakit ali imate postavljeno blizu hišnih vrat “da vidi” vsakega obiskovalca. Matere po Sredozemlju ga morajo postaviti poleg otroške posteljice, da zaščitijo svojega novorojenčka pred nevrednimi in potencialno nvarnimi osebami. Običajno ga najdemo tudi v pisarnah, avtomobilih, domovih – kjerkoli obstaja “nevarnost”, da nekdo preveč “strmi” v našo posest, lastnino ali življenje. Zlobno oko je tudi zaščitni znak turške letalske družbe Fly air, kjer veliko modro oko krasi rep letal.

RAZLIKOVATI MORAMO MED “ZLOBNIM POGLEDOM” IN AMULETOM “ZLOBNO OKO”

“ZLOBNI POGLED” je zlonamerno dejanje, ki ga nekdo nekomu pošlje iz zlobe ali zavisti. S tem želi tistemu, ki mu je namenjen veliko nesrečo, trpljenje in niz katastrof. “ZLOBNI POGLED” pomeni, da tisti, ki vam ga je usmeril, ljubosumen na na vaše bogastvo, lepoto ali slavo in vam tako želi prekletstvo. Ljudje lahko zavestno zaželijo nesrečo ali pošljejo negativne misli, lahko pa to storijo tudi podzavestno. S pomočjo “ZLOBNEGA OČESA” ta dejanja preprečimo in tistemu, ki nam je niz nesreč želel tudi povrnemo.

 

PREVERI PONUDBO:

Zlobno oko – obesek z verižico

Zlobno oko s trepalnicami- obesek z verižico

ZLOBNO OKO -obesek za bivalne prostore